PIHKAPUU

Metsuri- ja arboristipalveluPuiden hoito

Puun leikkaus ja puiden hoito-Hausjärvi-Riihimäki-Hyvinkää-Hämeenlinna-Janakkala-Tervakoski-Turenki-Loppi-Lammi-Kärkölä-Lahti-Mäntsälä-Järvenpää-Tuusula-Kerava-Helsinki-Vantaa-Espoo-Kauniainen-Nurmijärvi-Karkkila ja muu Uusimaa Ja Kanta-häme.

Puunhoidollisia toimenpiteitä ovat mm: erilaiset leikkaukset. Nuorille puille tehtäviä leikkauksia ovat esim rakenneleikkaus ja varttuneemmille puille hoitoleikkaus. Puiden leikkaamisen tavoitteena on ohjata puiden kasvua oikeaan suuntaan, (pois päin rakennuksista ja liikenteestä) ja myös ennaltaehkäistä heikkojen haaraliitosten syntyä ja näin ollen pitää puu turvallisena rakennetussa ympäristössä. Puun leikkaaminen lähteekin yleensä ihmisen tarpeista ja on ihmisen puulle aiheuttamien ongelmien lieventämistä. Olennaista on että puu leikataan oikeaan aikaan. Myös syntyvän haavan koko ja sijainti sekä leikkauskulma ovat tärkeässä osassa puun tulevaisuutta ajatellen. Oikein hoidettu puu voidaan säilyttää rakennetussa ympäristössä turvallisena ja ongelmattomana pitkään. Vanhoja arvokkaita puita voidaan myös pyrkiä säilyttämään ympäristössä turvallisina tekemällä latvuksen pienennysleikkaus. Joskus varttuneempiin puihin saattaa muodostua repeämisalttiita haaraliitoksia ja niitä voidaan harkinnan mukaan tukea.

Teemme edellä mainitsemiamme puunhoitotöitä pitkälti kiipeillen mutta myös henkilönostinta käyttäen. Kiipeillen tehty hoitoleikkaus on kuitenkin puulle paras mahdollinen koska tällöin voidaan taata paras leikkausjälki.

Jos askarruttaa mitä puillesi pitäisi tehdä niin ota yhteyttä. Aina ei tarvitse tehdä mitään. Leikkaamme myös omenapuita ja muita hedelmäpuita!

Ota yhteyttä!

Puh: 0503608186

Email: jorinpuu@gmail.com