PIHKAPUU

Metsuri- ja arboristipalveluPuunkaato

Puunkaato-Hausjärvi-Riihimäki-Hyvinkää-Hämeenlinna-Janakkala-Tervakoski-Turenki-Loppi-Lammi-Kärkölä-Lahti-Mäntsälä-Järvenpää-Tuusula-Kerava-Helsinki-Vantaa-Espoo-Kauniainen-Nurmijärvi-Karkkila ja muu Uusimaa Ja Kanta-häme.

Pihapuunkaatoa ja ongelmapuunkaatoa varmalla otteella.

Ahtaassa rakennetussa ympäristössä pihapuiden kaato kannattaa jättää ammattitaitoisen puunkaatajan hoidettavaksi!

Puun kaataminen voi olla paikasta ja olosuhteista riippuen vaativakin toimenpide. Puunkaatoon liittyy aina riskejä ja yllätyksiä joiden ennakointiin auttaa vain kokemus, ammattitaito ja oikeanlaiset työvälineet ja menetelmät.

Suoritamme kaikenlaisten puiden kaadot ja poistot paikasta riippumatta turvallisesti ja tehokkaasti. Arboristin osaamiseen kuuluu erityisesti rakennetun ympäristön puunkaadot joissa tilaa on vähän.

Suora kaato

Puu kaadetaan aina kokonaisena jos se on mahdollista. Tällöin apuna saatetaan käyttää kaatotunkkia tai vaijeritaljoja ja köysiä.

Nosturi tai kiipeilykaato

Joskus tilaa suoraan kaatoon ei yksinkertaisesti ole jolloin puu kaadetaan joko kiipeilytekniikkaa tai nostolava-autoa hyväksikäyttäen. Toteutustapa valitaan mahdollisuuksien ja tietysti edullisemman tavan mukaan. Jos kaadettavia puita on paljon voi nostolava-auton käyttäminen tulla edullisemmaksi.

Kiipeillenkaadoissa käytämme asianmukaisia puunkaatoon valmistettuja valjaita, köysiä ja piikkikenkiä. Jos oksien, latvan ja rungon osien pudottaminen alas vapaasti ei ole mahdollista alla olevien rakennusten tai muun rikkoutumisvaarassa olevan omaisuuden vuoksi, voidaan ne laskea alas turvallisesti ja hallitusti erilaisten alaslaskutekniikoiden avulla. Jotta työ kävisi sujuvasti, on myös maamiehen oltava ammattilainen.

Myrskypuiden ja tuulenkaatojen raivaus

Myrskyn kaatamien puiden purkaminen kannattaa ehdottomasti jättää ammattilaisen päänvaivaksi. Kaatuneet ja nojalleen jääneet puut omaavat suuria jännittyneitä voimia ja voivat väärin käsiteltynä olla vaaraksi sahaajalle. Useimmissa tapauksissa vakuutusyhtiöt korvaavat osittain tai kokonaan myrskynkaatamien tai vaurioittamien puiden jälkisiivouksen.

Lisäpalvelut

Kaatamisen jälkeen rungot ja oksat sahataan asiakkaan toivomuksien mukaisiin mittoihin. Kauttamme järjestyy myös risujen ja runkojen poiskuljetus mikäli asiakas niin haluaa. Myös kannonjyrsintä järjestyy tarvittaessa.

Hinnoittelu

Puunkaatotyöt hinnoitellaan pääasiassa urakkaperusteisesti arvioimalla työnaikamenekki ja käytettävät kaatotekniikat. Mitään kiinteää puiden määrään tai kokoon liittyvää hinnastoa ei ole vaan jokainen työmaa ja puu on arvioitava erikseen. Kahta samanlaista puuta tai työmaata ei ole olemassa. Ilmoitamme työmaan urakkahinnan jo katselmuskäynnin yhteydessä ja asiakkaan halutessa laadimme kirjallisen tarjouksen. Mikäli kaadettavia pihapuita on paljon voimme sopimuksen mukaan tehdä työmme myös tuntityönä.

Puunkaatolupa ja vastuu

Kaava-alueella puunkaato vaatii yleensä luvan. Luvista voi tiedustella paikalliselta rakennusvalvontaviranomaiselta. Lupakäytännöissä on paikkakuntakohtaisia eroja. Halutessanne voimme hoitaa kaatoluvat puolestanne.

Yrityksellä on kaikki puunkaatotöihin tarvittavat vakuutukset. Asiakkaan ei tarvitse hankkia mitään vakuutuksia kaatotyön ajaksi.

Ota yhteyttä!

Puh: 0503608186

Email: jorinpuu@gmail.com